Rendelj legalább 50.000 forint értékben és megrendelésed most INGYEN kiszállítjuk

Kérdésed van? Örömmel segítünk! +36705589940

Madeira Súrolt Bronz 90mm WC
Madeira Súrolt Bronz 90mm WC
9 820 Ft

Madeira Súrolt Bronz 90mm WC

Kiszállítás
2-4 munkanap
Szín
Lyuktávolság
Zár Típus
9 820 Ft
A vásárlás után járó pontok: 295 Ft
Részletek

Fontos tudnivaló!

A hosszúcímes kilincsek alapesetben zárlyukasztás nélküli(Blind) kivitelben érhetők el. A kilincs a vevő kérésére rendelhető BB, PZ illetve WC kialakítással 55mm, 72mm, 90mm vagy 92mm méretre. Ilyen esetben a kilincset a megrendelés után készíti el a gyártó a kívánt kivitelre, ezért egyedi terméknek minősül így nem vonatkozik rá a 14 napos indoklás nélküli elállási jog.

Milyen lyukasztást válasszak?

A kilincscím lyukasztását az ajtóban lévő zár típusa határozza meg. 

BB zár

A legtöbb beltéri ajtót ilyen zárral szerelik fel. Ilyenkor a zárhoz kapunk egy hagyományos kulcsot, amivel működtetni tudjuk a zárnyelvet.

PZ zár

Általában irodákhoz, vagy bejárati ajtókhoz használják. A zár mechanikáját egy külön beszerelhető úgynevezett biztonsági zárbetét(hengerzár) működteti.

WC zár

Toalett, illetve fürdőszoba ajtóknál gyakori kialakítás. Ebben az esetben az egyik rozettán egy fordítógomb található, amely segítségével egy mozdulattal bezárható az ajtó. A zárat az ajtó túloldaláról is ki lehet nyitni egy pénzérme, vagy bármilyen lapos tárgy segítségével.

Lehet lyukasztás nélkül is kérni a kilincset?

Igen. Manapság egyre gyakoribb, hogy a beltéri ajtóknál a zár helyét nem fúrják ki, hiszen a legtöbb esetben ezeket az ajtókat nem szoktuk bezárni. A kínálatunkban lévő összes kilincs kérhető kulcslyuk nélküli kivitelben is.

Mit jelent a kulcslyuk távolság?

Az ajtózáraknak a zár típusa(BB, PZ, WC) mellett egy másik tulajdonsága is van. Ezt kulcslyuk távolságnak, vagy zártávolságnak hívjuk. Ez a kilincstengely és a zár felső kör részének középpontja közti távolságot adja meg. A modern beltéri ajtózárak a legtöbb esetben 90mm-es lyukasztással rendelkeznek. Ezen kívül elterjedtek még az úgynevezett lővér zárak, amelyeknek 55mm-es zártávolsága. Ritkább esetben előfordulhat 72mm-es vagy régi ajtóknál akár teljesen egy lyukasztás is.

A bejárati ajtókban lévő többpontos zárakhoz magyarországon szinte kivétel nélkül 92mm-es lyukasztással rendelkező kilincsek szükségesek.

 

Nem találod amit keresel?

Vess egy pillantást a Maestro legfrissebb katalógusára, amiben több száz kilincs közül válogathatsz. Ha megtetszik bármelyik, vagy csak kérdésed van a termékekkel kapcsolatban akkor csak hívj fel minket vagy írj nekünk egy emailt és segítünk neked leadni a rendelést.

Adatok
Kivitel
Hosszú címes
Modell
Madeira
Stílus
Classic
Gyártó
Maestro
Cikkszám
103CMCM69321