Rendelj legalább 50.000 forint értékben és megrendelésed most INGYEN kiszállítjuk

Kérdésed van? Örömmel segítünk! +36705589940

Mandelli Kiri Matt króm négyzetrozettás PZ
Mandelli Kiri Matt króm négyzetrozettás PZ
49 990 Ft

Mandelli Kiri Matt króm négyzetrozettás PZ

Alapanyag
réz
Kiszállítás
4-6 hét
49 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 500 Ft
Részletek

Milyen rozetta kell nekem?

A kilincshez való rozettát az ajtóban lévő zár típusa határozza meg. 

BB zár

A legtöbb beltéri ajtót ilyen zárral szerelik fel. Ilyenkor a zárhoz kapunk egy hagyományos kulcsot, amivel működtetni tudjuk a zárnyelvet.

PZ zár

Általában irodákhoz, vagy bejárati ajtókhoz használják. A zár mechanikáját egy külön beszerelhető úgynevezett biztonsági zárbetét(hengerzár) működteti.

WC zár

Toalett, illetve fürdőszoba ajtóknál gyakori kialakítás. Ebben az esetben az egyik rozettán egy fordítógomb található, amely segítségével egy mozdulattal bezárható az ajtó. A zárat az ajtó túloldaláról is ki lehet nyitni egy pénzérme, vagy bármilyen lapos tárgy segítségével.

Lehet, hogy nem is kell nekem rozetta?

Igen. Manapság egyre gyakoribb, hogy a beltéri ajtóknál a zár helyét nem fúrják ki, hiszen a legtöbb esetben ezeket az ajtókat nem szoktuk bezárni. 

A rozettás kilincsek minden ajtóhoz használhatók? 

Igen, a rozettás kilincsek legnagyobb előnye, hogy bármilyen beltéri ajtóhoz fel lehet szerelni őket. Viszont érdemes figyelni arra is, hogy a rozettás kilincs esztétikus látványt nyújtson. Abban az esetben, ha az ajtóban 55mm-es lyukasztású, úgynevezett lővérzár található, akkor a kilincs és a kulcslyuk rozettája túl közel kerül egymáshoz és a végeredmény nem feltétlen fog esztétikusan mutatni.

Mit jelent az, hogy 55mm-es, vagy 90mm-es lyukasztás?

Az ajtózáraknak a zár típusa(BB, PZ, WC) mellett egy másik tulajdonsága is van. Ezt kulcslyuk távolságnak, vagy zártávolságnak hívjuk. Ez a kilincstengely és a zár felső kör részének középpontja közti távolságot adja meg. A modern beltéri ajtózárak a legtöbb esetben 90mm-es lyukasztással rendelkeznek. Ezen kívül elterjedtek még az úgynevezett lővér zárak, amelyeknek 55mm-es zártávolsága. Ritkább esetben előfordulhat 72mm-es vagy régi ajtóknál akár teljesen egy lyukasztás is. A jó hír, hogy a rozettás kilincsek esetében csak arról kell megbizonyosodjuk, hogy az ajtóban 55mm-nél nagyobb zártávolsággal rendelkező ajtózár van.

Nem találod amit keresel?

Vess egy pillantást a Maestro legfrissebb katalógusára, amiben több száz kilincs közül válogathatsz. Ha megtetszik bármelyik, vagy csak kérdésed van a termékekkel kapcsolatban akkor csak hívj fel minket vagy írj nekünk egy emailt és segítünk neked leadni a rendelést.

Adatok
Kivitel
Négyzetrozettás
Modell
Kiri
Stílus
Design
Gyártó
Mandelli
Cikkszám
1461Y26D